Αν έχετε έρθει στην Ελλάδα, η ελληνική κουζίνα με τις συνταγές τις, είναι μια από τις αναμνήσεις που σίγουρα ότι θα σας έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό σας: τόσο δύσκολες στην προφορά τους αλλά και τόσο μοναδικές σε γεύση για τις ξεχάσεις. Κάποιες από αυτές αποτελούν παραδοσιακές εθνικές συνταγές, που έρχονται από το μακρινό παρελθόν. Άλλες αποτελούν εμπνεύσεις των δημιουργών τους που καθιερώθηκαν με τα χρόνια και άλλες προσαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότερες συνταγές, αν όχι όλες, βασίζονται σε τρόφιμα αυθεντικά από τοπικούς παραγωγούς που δίνουν την πραγματική αξία στον δημιουργό και στα πιάτα του.

Πολλά από τα τρόφιμα είναι ξακουστά σε όλο τον κόσμο όπως η ελιά, το ελαιόλαδο και η φέτα. Άλλα είναι γνωστά σε αυτούς που γνωρίζουν, όπως τα κίτρινα τυριά, τα αποξηραμένα φρούτα και οι καρποί. Η αυθεντικότητα και η μοναδικότητα ορισμένων από αυτών και η στενή σχέση τους με τον τόπο καταγωγής αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και προστατεύονται σε όλο τον κόσμο, καθώς φέρουν την ένδειξη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π) ή Προστατευόμενη Γεωγραφική Ενδείξη (Π.Γ.Ε.) Στο ευρωπαϊκό σύστημα ποιότητας τροφίμων η Ελλάδα έχει συνολικά 104 αναγνωρισμένα προϊόντα, αποτελώντας το 4ο Κράτος Μέλος σε αριθμό προστατευόμενων ενδείξεων σε σύνολο 1338 .

Η φέτα Π.Ο.Π, η γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π, η ελιά θρούμπα Θάσου Π.Ο.Π., το Κελυφωτό φυστίκι Φθιώτιδας Π.Ο.Π., η Σταφίδα Ζακύνθου Π.Ο.Π., το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Ζακύνθου Π.Γ.Ε. και το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Θάσου Π.Γ.Ε. αποτελούν αυθεντικά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης που παράγονται με την τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών και τις πρώτες ύλες από συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Γνωρίστε τις αυθεντικά Μεγάλες Γεύσεις μας και ζήστε και εσείς Μοναδικές Εμπειρίες!